80% BÍLÉ KAKAO (Ancient dark chocolate) Naive 65g

Kód: 507
335 Kč / ks
Skladem (5 ks)

Naive kolekce Theobromaz - 80% speciální čokoláda z bílého Mexického kakaa. 100% heirloom kakao.

Chutě a tóny této čokolády jsou rozličné a bohaté, velmi unikátní a divoké. Specifická dochuť této tabulky je velmi dlouhá po dobu až 8 minut.

Touto řadou představila Naive originální přístup v tvorbě ultra-raritní čokolády, kterou vyzývá hlavně zvědavé gurmány a milovníky kakaa na cestu k prozkoumání nových tvarů, částí a vrstev celého kakaového ovoce, aby ochutnali čokoládu novým způsobem. Tím, že pro tuto limitovanou kolekci Domantas Užpalis použil vzácné bílé heirloom a divoké jaguáří kakao oslovil zejména ty nejnáročnější.

Raritní, velmi vzácná mexická tmavá čokoláda z "bílého" heirloom kakaa (původní dědictví/pra-odrůdy) s bílými kakaovými nibsy (drcenými boby). 

White Ancient Cacao od Naive je oslazená organickým surovým třtinovým cukrem v množství 19,5g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom větším jablku).

Aroma profil/tóny - bohaté různorodé tóny zejména divokého ovoce, bylin a květů. Občasné zemité tóny. Pěnové banány.

Obsah balení - 65g

Detailní informace

Detailní popis produktu

80% BÍLÉ KAKAO (Ancient dark chocolate) Naive 65g

Raritní, velmi vzácná mexická tmavá čokoláda z "bílého" heirloom kakaa (původní dědictví/pra-odrůdy) s bílými kakaovými nibsy (drcenými boby). Bílé kakao pochází z Finca La Rioja, malé farmy v Cacahoatánu v mexickém Chiapasu. Cacahoatán, také známý jako „místo kakaa“ ve starověkém toltéckém jazyce, je historicky velmi významným bodem tvorby dávné čokolády. Když se v roce 1522 vylodili Španělé, bylo Chiapas centrem obchodu s kakaem ve Střední Americe a vůbec první kakao přivezené na španělské evropské dvory pocházelo právě odtud. Domantas Užpalis v omezeném množství získal pro svou vzácnou Theobromaz kolekci (díky osobním expedicím) velmi raritní bílé mexické kakao z této oblasti a zve ty nejnáročnější, k jeho prozkoumání a ochutnávce.

Tato unikátní 67% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z lesního medu a třtinové šťávy), aminokyseliny a enzymy z pylu, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

 

"Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “

Domantas Užpalis

 

Velmi vzácná mexická tmavá čokoláda z "bílého" heirloom kakaa

Na malé zdrojové farmě se pěstuje směs odrůd heirloom kakaa z původního dědictví, včetně pentagony, lagarta a některých pradávných druhů criollo. Kompletní roční sklizeň těchto starých odrůd činí jen přibližně 70–140 kg (dle konkrétního roku) a v ideálním případě pokrývá téměř jen Domantasovu Naive, což jde ruku v ruce s jeho neortodoxním přístupem v získávání unikátních surovin v malém, napřímo a lokálně. Tyto boby jsou fermentovány v dřevěných bednách po dobu pěti dnů. Obracejí se třikrát denně a poté se suší na dřevě na slunci. Absence fialových pigmentů a tmavosti v semenech naznačuje specifické dědictví a starodávnou genetiku bobů a je důvodem bledé a světlé čokoládové barvy.

 

výroba čokolády Liviny

O výrobě čokolády NAIVE

V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.

Složení

Ingredients:

Bílé kakao z dědictví, třtinový cukr*. Obsah kakaové sušiny min. 80 %. *organické

HMOTNOST: 65 g
VYROBENO: Litva Země původu kakaa: Mexiko
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2287 kJ/546 kcal
Tuky 48 g
z toho nasycené mastné kyseliny 25 g
Sacharidy 36 g
z toho cukry 30 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 300mg

Aroma profil/tóny - Bohaté různorodé tóny zejména divokého ovoce, bylin a květů. Občasné zemité tóny. Pěnové banány.

Ocenění nejlepší čokoláda Naive

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Bioaktivní Čokoláda
Hmotnost: 0.086 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: