Bambucké kakaové máslo
Kód: 392Detailní popis produktu
Bio Bambucké kakaové máslo
Čisté kakaové máslo je extrahováno z bohatě výživného kakaového bobu a nabízí jemnější konzistenci.
Je známý svým bohatým obsahem mastných kyselin a přírodními fytochemikáliemi, které pomáhají s pružností pokožky a hojením vzhledu napnuté pokožky.
Bambucké máslo funguje podobně jako kakaové máslo a poskytuje velmi zvlhčující velmi suchou pokožku. Je bohatý na kyseliny olejové a linolové, které pokožku vyživují a udržují ji krásně hydratovanou. Je také bohatý na vitamíny A, E a F, které pomáhají chránit a podporovat mladistvě vypadající pokožku. Je vhodné k regeneraci pleti obličeje (vč. rtů) i celého těla, celkově zjemňuje a zvláčňuje. Zklidňuje a regeneruje pokožku postiženou ekzémy a lupénkou.
Naše bambucké a kakaové máslo pochází z družstva Yumzaa Women Association v severní části Ghany ve městě Tanpi v Tamale. Jsou členy vlády NBSSI (National Board of Small Scale Industries).
Bambucké máslo:
Afričané jako první objevili úžasné využití bambuckého másla. Za vlády Kleopatry bylo bambucké máslo oblíbené jako dámské zlato a Afričané ho skladovali ve sklenicích, aby ho mohli používat na pokožku a vlasy. Bambucké máslo se v Africe stále hojně používá k ochraně pokožky a vlasů před větrem a ostrými slunečními paprsky. Bambusový strom se nachází v západní Africe v hojném počtu a je považován za posvátný mnoha kmeny v západní Africe.
Bambusové máslo se také v ájurvédě značně doporučuje pro uklidnění doshas pokožky Vata a Pitta. Typy pleti Vata nebo Pitta obvykle trpí suchem a bambucké máslo je pro ně dokonalým prostředkem.
I když je bambucké máslo oblíbené pro své kožní výhody, lze tuto zázračnou přísadu použít i k léčbě různých zdravotních problémů. Bambucké máslo se v Africe používá již mnoho let k léčbě bolestí svalů a vředů. Díky vysokému obsahu vitaminu A lze bambucké máslo použít také k uklidnění kožních alergií a léčbě bodnutí hmyzem.
A nejen to, bambucké máslo také opravuje poškozené vlasy tím, že obnovuje ztracenou vlhkost zpět do vlasů, což z nich dělá přírodní vlasový kondicionér. Zvlhčovací schopnost bambuckého másla zklidňuje suchou šupinatou pokožku hlavy a ošetřuje i rozštěpené konečky. Afričané používali bambucké máslo k ochraně vlasů před ostrými paprsky slunce a k léčení škod způsobených sluncem. Až příště vyrazíte do bazénu, můžete si na vlasy před plaváním aplikovat bambucké máslo, které je ochrání před škodlivými účinky chloru přítomného v bazénu.
Kakaové máslo:
Pravidelné používání kakaového másla získáte mnohem měkčí a hladší pokožku. Může pomoci snížit účinky způsobené ekzémy a dermatitidou, ošetřit tozpraskané rty, suchou pokožku a suché křehké vlasy, snížit strie a zbavit se jizev.
Hlavní příčinou časných známek stárnutí je napadení škodlivými volnými radikály, které omezují růst zdravé buněčné struktury. Které pak mohou způsobit vrásky, tmavé skvrny, dehydratovanou a zralou pleť. Polyfenoly, které se vyskytují v kakaovém másle, byly doloženy ověřenými studiemi týkající se reakce proti stárnutí. Pomáhají také při léčbě dermatitidy a slouží jako antioxidanty a vynikající přírodní lokální krém.
Mají mimořádně příznivé účinky na pokožku a zlepšují její zdraví tím, že zvyšují retenci a produkci kolagenu, zlepšují tón pleti, její pružnost a hydrataci. Kakaové máslo má tendenci pronikat do epidermis (vnější vrstva kůže) a dermis (vnitřní vrstva kůže) a začíná obnovovat opravené buňky pokožky. O polyfenolech se také říká, že odolávají buněčným mutacím, citlivosti kůže a degeneraci kůže a dokonce předcházejí rakovině.
Byla provedena studie z roku 2014 nazvaná „Kakaové bioaktivní sloučeniny: Význam a potenciál pro udržení zdraví pokožky publikované v Nutrients and PubMed“, aby bylo možné pochopit vliv polyfenolu v kakaovém másle na proces stárnutí.
Známky stárnutí pokožky souvisejí s vnitřními biologickými příčinami, některé však souvisejí s vnějšími účinky, jako je znečištění a UV záření.
Během procesu byly testovány antifotokarcinogenní účinky polyfenolů přítomných v rostlině. Výsledky naznačují, že polyfenoly vykazovaly antioxidační vlastnosti, imunomodulační, protizánětlivé a opravné vlastnosti DNA. Tato studie dále dodává, že kakao, které je bohaté na flavanol, zvyšuje průtok krve kůží, zvyšuje fotoochranu a podporuje zdravou pokožku.
V péči o vlasy:
Stejný koktejl bioaktivních látek budou milovat i vaše vlasy. Dopřejte si bambucké máslo jako kondicionér, nechce působit po celé délce vlasů a 2x smyjte.
Hloubková hydratace pro celé tělo:
Bambucké máslo můžete přidat i do koupele nebo si ho dopřejte jako tělové mléko. Velmi suchá pokožka po ní bude hydratovaná a jemnější.
Místo holícího gelu:
Hledáte alternativu k chemickým prostředkům na holení? Zkuste bambucké máslo.
Máslo je organické. Může se tedy stát, že v něm budou viditelná vlákna ořechů, což je naprosto normální pro nerafinované přírodní máslo.
Použití:
Po sprchování jemně vmasírujte na vlhkou nebo suchou pokožku.
Perfektní jako zvlhčovač celého těla. Ideální použití jako krém na ruce, nohy, ideální na zimu.
Skvělé pro kojence a děti.
Skladování:
Tento produkt je přirozený, proto jej spotřebujte do 12 měsíců od otevření. Skladujte na chladném a tmavém místě.
Chraňte před slunečním svitem a horkem.
Složení:
65% Organic Unrefined RAW Butyrospermum parkii (Shea Butter), 35% Theobroma Caoao (Cocoa) Seed Butter.
Země původu
Ghana, ručně sbírané a vyrobené The Yumzaa Women Association. Jsou členem NBSSI ( National Board of Small Scale Industries )
Baleno
Velká Británie
Lifestyle
Organic, Natural, Ethical, Eco Friendly, Vegetarian, Vegans, Fair
Certifikáty
Certified Organic by the Soil Association Licence No: DA22368.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fushi |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Fushi
Dozvědět se více o produktech Fushi
Jsme proslulí našimi organickými, nerafinovanými a za studena lisovanými oleji, které naši zákazníci milují. Lisování za studena je způsob mechanického extrahování, kde jediné teplo, je teplo vzniklé třením. Velmi přitom záleží na samotné tvrdosti ořechu nebo semene. Čím tvrdší ořech, tím je potřeba většího tlaku k získání oleje, což vytváří větší tření a teplo. Při výrobě není použito jakékoli vnějšího zahřátí, díky čemuž jsou v oleji zachovány veškeré jeho cenné složky a živiny. Díky výše zmíněnému procesu je olej velmi stálý. Nerafinované oleje mají tmavší barvu a výraznější vůni. Všechny naše oleje jsou certifikovány společností Soil Association jako