Bio Mrkvový olej 50 ml
Kód: 23Detailní popis produktu
Bio mrkvový olej
Náš prvotřídní mrkvový olej je za studena liovaný z dužin celých mrkví naložených v mandlovém oleji. Díky tomu je tento organický, karotkový olej extrémně bohatý na Beta Karoten, vitamíny A, B, C, D a E a esenciální mastné kyseliny. Při vnitřním užití poskytuje celou škálu antioxidantů a výše zmíněných vitaminů, které pomáhají léčit a chránit naše tělo. Má rovněž protizánětlivé účinky.
Využití v péči o pokožku
Nejčastěji mrkvový olej používáme na vylepšení a prodloužení účinků opalování, stačí ho vtírat do kůže, která pak získá hezký tmavší nádech. Ale to je jen jedna z jeho vlastností, sice nejviditelnější, ale ne nejvýznamnější. Mnohem důležitější jsou účinky, které má na zdraví. Karotenoidy, které mrkvový oleje ve velké míře obsahuje, výrazně zlepšují obranné vlastnosti naší kůže, chrání ji před mnoha infekcemi, urychlují hojení drobných ranek a také zlepšují její obranu před škodlivými účinky příliš silného slunečního záření. Regenerující a vyhlazující vlastnosti mrkvového oleje lze použít i při péči o obličej, kdy může nahradit mnoho různých klasických krémů. Pokožka se díky němu stává pevná, elastická, snižuje se počet vrásek a nové vznikají výrazně pomaleji. Pomáhá také při kruzích pod očima a doporučuje se i při péči o zrohovatělou kůži. Je zdrojem vitaminu A nezbytným pro správný vývoj očí. Podporuje tvorbu buněk a kolagenu. Organický olej díky tomu pomáhá proti stárnutí pleti, je vynikající na vrásky.
Vnitřní užití
Mrkvový olej pomáhá snižovat cholesterol, předcházet zácpě, dále pomáhá při kožních chorobách, nedokrvení a oslabení organizmu a další jeho neodmyslitelnou vlastností je, že pomáhá chránit zrak. Snižuje riziko rakoviny plic. Je vynikající k regeneraci organismu, kdy se člověk cítí vyčerpaný nebo se zotavuje. Mrkev je bohatá na vitamíny A, B a C a betakaroten (vhodný při opalování). Kromě něj je bohatý i na vitaminy D, E a K, z minerálů jsou to vápník, draslík, sodík, hořčík, železo, fosfor, křemík a síra. Za lahodnou chuť mrkvového oleje je zodpovědný vysoký obsah sacharidů. Betakaroten však kromě toho chrání srdce a cévy, působí protizánětlivě a zpomaluje stárnutí organismu a pokožky. Dalším pozitivním účinkem mrkve je, že neutralizuje volné radikály, díky kterým odvádí toxiny z těla, a tak se v těle nevytvářejí karcinogeny. Obsažený pektin v mrkvi se stará o trávení, vyprazdňování a zklidňuje střevní trakt. Dávkování : vnitřně - ráno (nalačno) a večer (před spaním) jednu čajovou lžičku, studená kuchyně - podle chuti a množství jídla, vnější použití - podle potřeby. Náš prvotřídní mrkvový olej je za studena lisovaný z dužin celých mrkví naložených v mandlovém oleji. V každém případě je v této souvislosti nutné si uvědomit, že se stále bavíme o kvalitním organickém mrkvovém oleji baleném v tmavém skle! Náš Fushi Bio Mrkvový olej je vždy za studena lisovaný a organický pro maximální chuť a účinky. Bio kvalitu máme certifikovanou asociací Soil Association. Upozornění Potravinové doplňky by neměly sloužit jako náhrada plnohodnotné stravy.
Skladování
Tento výrobek je ryze přírodní. Spotřebujte do 6 měsíců od data otevření. Skladujte v chladném a tmavém místě.
Složení
Mrkev ( Daucus carota ), za studena lisovaný, nerafinovaný, Organic a Fair for Life Certified , nakladaná v extra panenském mandlovém oleji
Země původu
Velká Británie
Baleno
Velká Británie
Lifestyle
Organic, Natural, Ethical, Eco Friendly, Vegetarian, Vegans, Fair
Certifikáty
UK Ethical Award 98% for 2013 by the Ethical Organisation Soil Association certified Organic
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fushi |
---|---|
Hmotnost: | 0.18 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Fushi
Dozvědět se více o produktech Fushi
Jsme proslulí našimi organickými, nerafinovanými a za studena lisovanými oleji, které naši zákazníci milují. Lisování za studena je způsob mechanického extrahování, kde jediné teplo, je teplo vzniklé třením. Velmi přitom záleží na samotné tvrdosti ořechu nebo semene. Čím tvrdší ořech, tím je potřeba většího tlaku k získání oleje, což vytváří větší tření a teplo. Při výrobě není použito jakékoli vnějšího zahřátí, díky čemuž jsou v oleji zachovány veškeré jeho cenné složky a živiny. Díky výše zmíněnému procesu je olej velmi stálý. Nerafinované oleje mají tmavší barvu a výraznější vůni. Všechny naše oleje jsou certifikovány společností Soil Association jako