Fermentovaný černý česnek
Kód: 1858Detailní popis produktu
Fermentovaný černý česnek - Dr. Mercola
Jedním z bodů, které nejvíce otevírají oči o černém česneku, je to, jak se fermentačním procesem vytvářejí nové živiny a jiné se posilují. Černý česnek je plný vysokých koncentrací vysoce prospěšných sirných sloučenin, zejména jedné konkrétní: S-allyl-cystein (SAC).
Výhody černého česneku
Zajímavé je, že SAC je výsledkem biologické přeměny, která probíhá během fermentace česneku. I když se většina alicinu během procesu zničí, ve skutečnosti se biologicky přemění na SAC.
Podstatou SAC je, že:
- Poskytuje lepší stabilitu než allicin.
- Dobře se vstřebává.
- Má lepší antioxidační účinky než stejné množství alicinu.
Více než dvojnásobek antioxidační síly
Bylo prokázáno, že fermentace syrového česneku zvyšuje antioxidační účinnost. Tento proces, jehož výsledkem je černý česnek, často zdvojnásobuje nebo zvyšuje hodnotu kapacity absorpce kyslíkových radikálů (ORAC) syrového česneku. ORAC je způsob měření a porovnávání odhadované účinnosti antioxidantů.
Nejrozšířenějším antioxidantem obsaženým v černém česneku je SAC.
Komplexní přehled SAC a černého česneku (ve scénářích in-vivo i in-vitro) uvádí, že jeho antioxidační účinek je výsledkem mnoha složitých mechanismů, protože:
- Vychytává volné radikály - včetně superoxidu, peroxidu vodíku, hydroxylu, peroxynitritových radikálů, jakož i kyseliny chlorné a singletového kyslíku.
- Indukuje aktivitu endogenních antioxidačních enzymů, jako je glutathionperoxidáza, NAD (P) H: chinon oxidoreduktáza a superoxiddismutáza (SOD).
- Chelátové ionty železa a mědi a inhibuje prooxidační enzymy - např. syntázu oxidu dusnatého (NOS), xantinoxidázu, NADPH oxidázu a cykloxygenázu (COX).
Stručně řečeno, tyto komplexní procesy ukazují, jak silné mohou být antioxidační schopnosti černého česneku.
Čerstvý česnek (na 100g) Fermentovaný česnek (na 100g) - zvýšené hodnoty v závorce
- Isoleucin 217 mg (371 mg)
- Leucin 308 mg (779 mg)
- Lysin 273 mg (385 mg)
- Methionin 76 mg (210 mg)
- Histidin 113 mg (287 mg)
- Fenylalanin 183 mg (461 mg)
- Tryptofan 66 mg (102 mg)
- Valin 291 mg (610 mg)
Použití
Doporučené dávkování: Dospělí užívají jako doplněk stravy dvě (2) kapsle denně s jídlem.
UCHOVÁVEJTE MIMO DOSAH DĚTÍ.
Složení
Ingredients INCI:
Fermented Garlic Bulb powder, Fermented Garlic Bulb extract, S-Allyl-Cysteine, Capsules (hydroxypropyl methylcellulose), Organic rice hull.
Složení: Fermentovaná česneková cibulka v prášku, kapsle (hydrocypropylmethylcelulóza), organická rýžová slupka.
Balení obsahuje: 60 dávek.
Dávkování: 2 kapsle denně.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.