Fermentovaný černý česnek

Kód: 1858
649 Kč / ks
Skladem (4 ks)

Benefity černého fermentovaného česneku

Syrový česnek má sám o sobě mnoho potenciálních zdravotních výhod, protože obsahuje živiny, jako jsou vitaminy B6 a C, hořčík, vápník, fosfor a selen.

Když se však syrový česnek nechá zestárnout a fermentovat na černý česnek, získá nejen velmi sladkou a lákavou chuť, ale živiny se v něm zvýší nebo přemění na prospěšnější formu. Zejména jeden vysoce prospěšný a silný antioxidant, S-allyl-cystein (SAC), se díky procesu fermentace zvyšuje.

Každá porce našeho fermentovaného černého česneku obsahuje více než 800 mg fermentovaného černého česneku (prášek a extrakt), který obsahuje nejméně 1,2 mg SAC. SAC je klíčem k využití superantioxidačních účinků černého česneku a naprostá většina doplňků stravy s černým česnekem neuvádí obsah SAC v doplňkových informacích.

Z výzkumných studií vyplývá, že černý česnek potenciálně pomáhá:

  • Podporovat zdraví srdce.
  • Podporovat zdravou funkci imunitního systému.
  • Podporovat zdraví buněk.
  • Udržovat zdravý krevní tlak, který je již v normě.
  • Podporovat zdravou hladinu cholesterolu, která je již v normě.

Obsah balení - 60 kapslímercola

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Fermentovaný černý česnek - Dr. Mercola

Jedním z bodů, které nejvíce otevírají oči o černém česneku, je to, jak se fermentačním procesem vytvářejí nové živiny a jiné se posilují. Černý česnek je plný vysokých koncentrací vysoce prospěšných sirných sloučenin, zejména jedné konkrétní: S-allyl-cystein (SAC).

Výhody černého česneku

Zajímavé je, že SAC je výsledkem biologické přeměny, která probíhá během fermentace česneku. I když se většina alicinu během procesu zničí, ve skutečnosti se biologicky přemění na SAC.

Podstatou SAC je, že:

  • Poskytuje lepší stabilitu než allicin.
  • Dobře se vstřebává.
  • Má lepší antioxidační účinky než stejné množství alicinu.

Více než dvojnásobek antioxidační síly

Bylo prokázáno, že fermentace syrového česneku zvyšuje antioxidační účinnost. Tento proces, jehož výsledkem je černý česnek, často zdvojnásobuje nebo zvyšuje hodnotu kapacity absorpce kyslíkových radikálů (ORAC) syrového česneku. ORAC je způsob měření a porovnávání odhadované účinnosti antioxidantů.

Nejrozšířenějším antioxidantem obsaženým v černém česneku je SAC.

Komplexní přehled SAC a černého česneku (ve scénářích in-vivo i in-vitro) uvádí, že jeho antioxidační účinek je výsledkem mnoha složitých mechanismů, protože:

  • Vychytává volné radikály - včetně superoxidu, peroxidu vodíku, hydroxylu, peroxynitritových radikálů, jakož i kyseliny chlorné a singletového kyslíku.
  • Indukuje aktivitu endogenních antioxidačních enzymů, jako je glutathionperoxidáza, NAD (P) H: chinon oxidoreduktáza a superoxiddismutáza (SOD).
  • Chelátové ionty železa a mědi a inhibuje prooxidační enzymy - např. syntázu oxidu dusnatého (NOS), xantinoxidázu, NADPH oxidázu a cykloxygenázu (COX).


Stručně řečeno, tyto komplexní procesy ukazují, jak silné mohou být antioxidační schopnosti černého česneku.

Čerstvý česnek (na 100g) Fermentovaný česnek (na 100g) - zvýšené hodnoty v závorce

  • Isoleucin 217 mg (371 mg)
  • Leucin 308 mg (779 mg)
  • Lysin 273 mg (385 mg)
  • Methionin 76 mg (210 mg)
  • Histidin 113 mg (287 mg)
  • Fenylalanin 183 mg (461 mg)
  • Tryptofan 66 mg (102 mg)
  • Valin 291 mg (610 mg)

Použití

Doporučené dávkování: Dospělí užívají jako doplněk stravy dvě (2) kapsle denně s jídlem.

UCHOVÁVEJTE MIMO DOSAH DĚTÍ.

Složení

Ingredients INCI:

Fermented Garlic Bulb powder, Fermented Garlic Bulb extract, S-Allyl-Cysteine, Capsules (hydroxypropyl methylcellulose), Organic rice hull.

Složení: Fermentovaná česneková cibulka v prášku, kapsle (hydrocypropylmethylcelulóza), organická rýžová slupka.
Balení obsahuje: 60 dávek.

Dávkování: 2 kapsle denně.

Složení Fermentovaný černý česnek

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: