Kakaová buničina - v tmavé heirloom čokoládě - Naive 60g

Kód: 1681
335 Kč / ks
Skladem (5 ks)

70% speciální čokoláda z bílého Mexického kakaa s mrazem sušenou kakaovou dužinou. 100% Heirloom kakao.

Raritní heirloom čokoláda z Domantasovi kolekce Theobromaz, vyrobena z bílých kakaových bobů z dědictví a lyofilizované kakaové buničiny (mrazem sušený sliz, který spojuje kakaové boby uvnitř kakaového lusku).

Asi nejbláznivější výtvor, jaký kdy Domantas Užpalis vyvinul. Čerstvé syrové kakaové boby jsou obklopeny bílým slizem nazývaným kakaová placenta, také známým jako dřeň/buničina, ta je přirozeným zdrojem bioaktivních fenolových sloučenin se značnou antioxidační aktivitou.

Hrubá, ale krémová struktura. Květinové a sladké ovocné tóny. Tóny šampaňského s liči a mangem. Když se svým jazykem dotknete dužiny kakaa, můžete cítit štiplavé a citrusové tóny, ale když ji ochutnáte, chuť je opačná: sladká a jemná s květinovou vůní a příjemnou strukturou. Žádná svíravost ani hořkost. Dlouhá dochuť.

Obsah balení - 60g

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kakaová buničina - v tmavé heirloom čokoládě - Naive 60g (Theobroma bicolor)

Naive kolekce Theobromaz

Touto řadou představila Naive originální přístup v tvorbě ultra-raritní čokolády, kterou vyzývá hlavně zvědavé gurmány a milovníky kakaa na cestu k prozkoumání nových tvarů, částí a vrstev celého kakaového ovoce, aby ochutnali čokoládu novým způsobem. Tím, že pro tuto limitovanou kolekci Domantas Užpalis použil vzácné bílé heirloom a divoké jaguáří kakao oslovil zejména ty nejnáročnější.

V buničině kakaa jsou identifikovány následující antioxidanty: flavonoidy, fenolové kyseliny, isoflavony, antokyany, proantokyanidiny a alkaloidy. Epikatechin a gallocatechin jsou nejhojnější flavonoidy, zatímco kyselina sinapinová a ferulová jsou nejkoncentrovanější fenolové kyseliny. Theobromin, hořký alkaloid podobný ve své struktuře (ale odlišný vlastnostmi) kofeinu, je spolu s teofylinem a kofeinem nejpozoruhodnější alkaloidní složkou v buničině kakaa. Buničina je navíc bohatá na organické kyseliny (kyselina vinná, jablečná, mléčná, octová, citrónová a kyselina propionová), přičemž kyselina citrónová je nejhojněji zastoupená.

Domantas tuto buničinu suší mrazem, aby si zachovala maximum svých aktivních látek a spojuje ji se vzácnou 70% heirloom čokoládou z bílých bobů. Chuť a složení buničiny se mezi kakaovými odrůdami hodně liší, od výrazné a kyselé jako limeta, až po velmi jemnou, sladkou a ovocnou chuť podobnou mangu nebo liči. Vždy je však bohatá na vitamíny a antioxidanty. Lyofilizací buničiny, se výsledná struktura podobá sněhové pusince s působivou karamelovou barvou.

Tato speciální tmavá 70% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh, je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Kakaová buničina v 70% tmavé heirloom čokoládě od Naive je oslazená organickým surovým třtinovým cukrem v množství 18g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom jablku).

 

"Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “

Domantas Užpalis

 

O výrobě čokolády NAIVE

výroba čokolády Liviny

V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.

Složení

Ingredients:

Heirloom 70% čokoláda (bílé kakao, třtinový cukr*, kakaové máslo*), mrazem sušená kakaová buničina. Obsah kakaové sušiny min. 70 %. *Organické

HMOTNOST: 60 g
VYROBENO: Litva Země původu kakaa: Mexiko
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2287 kJ/546 kcal
Tuky 48 g
z toho nasycené mastné kyseliny 25 g
Sacharidy 36 g
z toho cukry 30 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 300mg

Aroma profil/tóny - Květinové a ovocné. Mango a liči s podtóny šampaňského. Citronový tvaroh. Yuzu. Náznak hořkosti citrusové kůry.

Ocenění nejlepší čokoláda Naive

Doplňkové parametry

Kategorie: Bioaktivní Čokoláda
Hmotnost: 0.092 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: