Kolagen z divokých tresek jahodový

Kód: 483
1 299 Kč / ks
Skladem (>5 ks)

Kolagen je podle nás jedna z nejvíce přehlížených částí lidské výživy.
Spousta lidí dle našeho názoru trpí řadou problémů, které by s dostatkem kolagenu třeba vůbec neměli. Jako třeba problémy kloubů, kůže, vlasů, nehtů apod.

Tento kolagenový hydrolyzát z divokých tresek obsahuje přírodní vitamín C z aceroly. V kombinaci tyto složky podporují řadu tělesných procesů, které těží z dostatečného množství kolagenu - jako je kůže, vlasy a nehty, ale také cévy, kosti, chrupavky a zuby.

Jedná se o vysoce kvalitní rybí kolagen-hydrolyzát z divokých tresek (nikoli hospodářský chov) z nejlepších oblastí odchytu bez silné kontaminace a znečištění. Je bez pachuti a velmi dobře rozpustný kvůli dražší formě hydrolyzace.

Ochucená varianta s přírodní jahodovou příchutí, stévií a vitamínem C, který se synergicky kombinuje s kolagenní bílkovinou produktu.
Je balen ve 100% ekologickém materiálu. Vhodné i pro vegetariány, kteří tolerují konzumaci divokých ryb.

Ultimátní kombinace se SHILAJIT EXTRACT

Obsah: 500g (25 dávek po 20g v balení)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kolagen z divokých tresek jahodový 

Vysoce kvalitní rybí kolagen-hydrolyzát z divokých tresek (nikoli hospodářský chov) a nejlepších oblastí odchytu bez běžné kontaminace a znečištění. Udržitelný rybolov a Evropský původ.

TOTO JE NOVÁ OCHUCENÁ VARIANTA s přírodní jahodovou příchutí, stévií a přírodním vitamínem C (z aceroly), který se synergicky kombinuje s kolagenní bílkovinou produktu.

Vhodné i pro vegetariány, kteří tolerují konzumaci divokých ryb.

Na trhu je mnoho značek a druhů kolagenu, nejčastěji ze zdrojů velkochovů prasat a dobytka, které mají různou čistotu, kvalitu a původ - mnohdy velmi pochybný. Dle výrobce tohoto kolagenu se ale ze všech dostupných variant a zdrojů svou naturálností nic nemůže vyrovnat divokým rybám s odchytem a zpracováním přátelským k životnímu prostředí a udržitelnosti produkce do budoucna.

Levné varianty kolagenu jsou extra levné většinou proto, že se používá nejlevnější forma masové hydrolyzace a de facto odpadní části nezdravých zvířat z velkochovů(prasata a hovězí). Výsledkem je pak produkt, který velmi pění a vytváří hrudky a kousky a někdy má i nepříjemnou vůni a chuť. Tento náš kolagen z divokých tresek je i ve studené vodě rozpustný kolagen - perfektní pro použití do nápojů nebo receptů. Má neutrální chuť i vůni.

Kolagen je podle mě jedna z nejvíce přehlížených částí lidské výživy. Lidé jedí zcela běžně a často velmi libové bílkoviny (kuřecí prsa, steaky, řízky..) ale vyhýbají se přirozeným zdrojům kolagenu jako jsou chrupavky, šlachy, kůže, morek, vaziva apod. Spousta lidí přitom dle mého názoru trpí řadou problémů, které by s dostatkem kolagenu (potažmo aminokyselin, které kolagenní bílkovina přirozeně obsahuje ve větším množství) třeba vůbec neměli. Jako třeba problémy kloubů, kůže, vlasů, nehtů apod. cca 30% lidského těla je tvořeno kolagenem, včetně největšího orgánu lidského těla - kůže. Kolagen je celkově nejvíce zastoupená bílkovina organismů na světě a je důležitá pro pevnost, elasticitu a regeneraci všech tkání, orgánů, vazů, kloubů atd. Obsahuje vysoké koncentrace Glycinu, Lysinu a Prolinu.

Glycin je v kolagenu zastoupen ve velmi vysokém množství a o tom, jak je pro náš organizmus důležitý již vypovídá fakt, že je po Glutaminu druhou nejvíce zastoupenou aminokyselinou v lidském organizmu a hraje důležitou roli v podstatě v jakékoliv části lidského těla. Přestože se jedná o tzv. neesenciální aminokyselinu, je příjem L-Glycinu v rámci suplementace zejména u sportovců velmi zásadní. V našem těle je Glycin nezbytný v tzv. procesu proteosyntézy, což je proces tvorby a obnovy svalové hmoty, dále kolagenu a vazivových struktur. To však není vše, Glycin se spolu s Argininem a Methioninem podílí na přirozené tvorbě kreatinu ve svalových buňkách, ten je následně využíván pro obnovu buněčné energie ATP. Glycin se dále spolu s Glutaminem významně podílí na obnově střevní sliznice. Glycin také slouží jako základ k přirozené tvorbě tělesného superantioxidantu Glutathionu a podílí se na regulaci metabolické syntézy složek, které používá mozek a nervová soustava, proto je využíván i pro podporu klidného a kvalitního spánku.

Kolik procent jednotlivých částí našeho těla tvoří kolagen?

  • 90 % očního bělma
  • 80 % šlach
  • 75 % pokožky
  • 60 % chrupavek
  • 30 % kostí
  • 1–10 % svalové hmoty

Kolagen v podstatě funguje jako lepidlo pro celé naše tělo. Vytváří vazivo, čímž podporuje zdravou strukturu pokožky, svalové tkáně, kostí a šlach. Dokonce i výraz „kolagen“ pochází z řeckého slova „kólla“ a francouzské přípony „- gen“. Slovo lze doslovně přeložit jako „výroba lepidla“.

Tento protein podobný lepidlu je obzvláště koncentrován v tzv. extracelulární matrici (ECM). ECM v podstatě funguje jako podpůrný systém podobný pomyslné síti, která drží buňky pohromadě. ECM je také zodpovědná za vysílání signálů ke snížení zánětů a opravě poškozených buněk.

Hydrolyzovaný kolagen je unikátní kombinace aminokyselin v koncentrovaném množství. Tento protein má velice nízkou molekulární váhu a proto je velmi lehce stravitelný - v minutách po přijmutí. Netuhne ani se nesrazí protože byl hydrolyzován pro rychlé využití. Kolagen je důležitý pro dusíkovou bilanci a je v dnešní době považován za top anti-aging (proti stárnutí) produkt.

Pozn.: Tomuto produktu jednoznačně vděčím za svůj komplexní návrat po těžkém zranění (přetržení distální bicepsové šlachy v roce 2014), kdy jsem spotřeboval jen během prvních 2 měsíců po operaci asi 8 balení v kombinaci s vitamínem C pro urychlení hojení. Momentálně používám se střídáním vždy 1 měsíc hovězí a 1 měsíc rybí kolagen a opakuji, nebo kombinuji.

Je možno přimíchávat do oblíbených nápojů nebo jídla díky neutrální chuti.

Tento kolagenový hydrolyzát z divokých tresek obsahuje také přírodní vitamin C z Aceroly. V kombinaci tyto složky podporují řadu tělesných procesů, které těží z dostatečného množství kolagenu - jako je kůže, vlasy a nehty, ale také cévy, kosti, chrupavky a zuby.

Výhody použití kolagenu:

-Nutrikosmetika
-Svěží jahodová příchuť, slazená pouze stévií
-Vynikající zdroj bílkovin
-Obsahuje vysoké koncentrace glycinu, lysinu a prolin
-Z divoké tresky udržitelného původu
-Podporuje zdravou fascii
-Obsahuje vitamín C z Aceroly
-Vitamin C podporuje odolnost a imunitní systém
-Vitamin C přispívá k tvorbě kolagenu
-Vitamin C je důležitý pro cévy
-Vitamin C je důležitý pro silné kosti, zuby a chrupavky
-Vitamin C podporuje energetický metabolismus
-Vitamin C pomáhá posilovat pokožku zevnitř
-Vitamin C přispívá k normálnímu stavu dásní a silných zubů
-Vitamin C pomáhá chránit buňky před oxidačním poškozením
-Vitamin C přispívá k normálnímu psychickému fungování
-Neobsahuje lepek, sóju ani umělé přísady

Obsahuje přírodní sladidlo Stevia a má svěží jahodovou příchuť. Produkt se snadno mísí s kapalinami a rychle se vstřebává. Během několika minut tělo získá specifické aminokyseliny a látky, které potřebuje - zejména při zvýšeném tělesném výkonu. Konkrétně se jedná o kolagen typu I udržitelného evropského původu.

Svěží jahodová příchuť a produkt extrémně bohatý na glycin
Jemný bílý kolagenový prášek s příchutí čerstvé jahody. Produkt obsahuje stévii a vitamin C z aceroly. Produkt prošel dalším krokem zpracování, což umožnilo práškové směsi snadno se mísit s kapalinami a rychle se vstřebávat. Díky dvěma polévkovým lžícím denně dostatečně doplníte svoji stravu těmito čistými bílkovinami. Jednou z aminokyselin běžných v kolagenu je glycin. Glycin je částečně esenciální. To znamená, že tělo přirozeně neprodukuje dostatečné množství. Tělo produkuje asi 3 gramy denně, ale pro základní procesy vyžaduje asi 10 gramů denně. Příjem glycinu potravou je proto nezbytný a velmi vhodný.

Nejen pasivní stavební blok tkáně

Kolagen je obecně považován za pasivní tkáňový materiál s pouze mechanickými vlastnostmi, ale to je nesprávné. Kolagen má také vlastnosti dielektrické a elektrické vodivosti. Tím je zajištěno, že funguje jako druh komunikačního systému, který propojuje celé tělo jako koherentní celek. Kolagen také hraje roli při výrobě energie.

Kolagen: Tekutý krystal?

Naše tělo obnovuje veškerý kolagen každých šest měsíců. Pro silný a dobře fungující kolagen je důležité, abyste získali správné živiny, cvičili dostatečně a rozumně a zejména abyste pili dostatek vody. V těle je kolagen hmotou, která spočívá mezi pevným krystalem a kapalným stavem. Toto se také nazývá „tekutý krystal“. Pro správnou funkci záleží na vodě. Pití dostatečného množství vody je proto nezbytné.

Dávkování:

2 odměrky (20g) rozmíchat v 300ml vody, džusu, mléka, smoothie či jiném nápoji anebo dle potřeby (DDD není stanovena). Je možné rozdělit na více dávek za den.

Upozornění:
Udržujte mimo dosah dětí. V případě těhotenství, kojení, nemoci nebo léků se poraďte s odborníkem.

† Doporučený denní příjem není stanoven.

Složení

Ingredients INCI:

Hydrolyzovaný kolagen z divokých tresek (Gadus morhua), acerola extrakt (standardizovaný na 25% přírodního vit. C), kyselina jablečná, přírodní příchuť divokých jahod, stevia (přírodní sladidlo).

Nutriční hodnoty na 100g/20g dávku:
Kalorie: 360 Kcal/1512 kJ / 72 Kcal/303 kJ
Bílkoviny: 86g / 17g
Sacharidy: 1,7g / 0,3g, z toho cukr 0,4g / 0,1g
Tuky: <0,5g, z toho nasycené <0,1g
Sodík: 0,91mg / 0,18mg
Cholesterol: 0mg
Vitamín C: 1000mg / 200mg

Alergeny: obsahuje ryby a může obsahovat stopy korýšů.

Výrobce: Paleo Powders, Groesbeekseweg 2, 6524DA Nijmegen, Nizozemí
Země původu: Nizozemí

Doplňkové parametry

Kategorie: Kolagen
Hmotnost: 0.6 kg

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
KP Avatar autora | 21.7.2022
Beru měsíc a skvělé !!!:) myslím si ,že nejkvalitnější kolagen ,co jsem kdy měla ,žádný umělý přídavky !!! ????????????
5
MN Avatar autora | 18.7.2022
Kolagen je chuťově moc dobrý :) Zmírnily se mi bolesti v kloubech i křupání při pohybu. Rozpustnost je skvělá. Určitě budu kupovat nadále.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: